Hollywood megtalálta az új Kathryn Bigelow-t

2014.11.25. 08:51

A DC eddig is azt hangoztatta, hogy a Wonder Woman (Csodanő) filmjéhez egy női rendezőt szeretne megnyerni, a rajongók Kathryn Bigelow-ra (A bombák földjén) vagy Lexi Alexanderre (A megtorló: Háborús övezet) saccoltak, de most hivatalosan bejelentették, hogy Michelle McLaren lesz az első nő, aki szuperhősfilmet rendezhet. Patty Jenkins (A rém) majdnem megkapta a Thor második részét, de aztán a producerek lecserélték a szintén tévés Alan Taylorra.

McLaren filmes körökben teljesen ismeretlen, viszont tévésorozatokban már letett pár epizódot az asztalra, a Walking Deadből három részt rendezett, a Totál szívásból tizenegyet, sőt, még a Trónok harcából is behúzott négy epizódot. A jövőre érkező Better Call Saulból is bevállalt legalább egyet. A rendezés mellett producer is, a kilencvenes években tévéfilmeket és az X-akták 46 részén dolgozott.

A címszereplőt Gal Gadot fogja játszani, aki majd a 2016-os Batman v Superman-filmben fog először feltűnni. Már forgatókönyvírói is vannak a Wonder Womannek, de pontos nevekről nem tud a Hollywood Reporter. A producer többek között Zack Snyder (Az acélember, Watchmen) lesz.