Matthew McConaughey igazi szemétláda lesz

2014.11.25. 14:24

Ha hinni lehet a Guardiantől elindult pletykának, az idei Aranyglóbusz-, BAFTA- , és Oscar-díjas színész igen testhezálló feladatot kap hamarosan, hiszen ő lesz Randall Flagg Stephen King 1200 oldalas, Végítélet (The Stand) című regényéből készülő film (vagy filmek) egyik főszereplője. A projekt  öt éve kering Hollywoodban, egy ponton Ben Affleck és David Yates is kóstolgatta, később Paul Greengrass is érdeklődött iránta, de a Warnernél végül a Csillagainkban a hiba című romantikus tinidrámát rendező Josh Boone kezébe került.

Végítélet (1994) előzetes

Az első infók arról szóltak, hogy a könyvből Boone-nak egy háromórás filmet kellene összeraknia, és ezt valahogy meg is oldotta, de a stúdió menet közben meggondolta magát, és nem egy, hanem négy, egyenként háromórás filmben gondolkodnak, ami tulajdonképpen egy 12 részes tévésorozat is lehetne ugye. Az 1978-ban írt Végítéletet 1994-ben az ABC tévétársaság egy négyrészes minisorozatban dolgozta fel, amiben többek között Rob Lowe, Gary Sinise és Molly Ringwald is szerepelt, Flagg szerepét pedig Jamey Sheridan alakította. A történet egy vírus katonai bázison kifejlesztett, majd elszabaduló vírus utáni posztapokaliptikus világról és a túlélőkről szól, no meg a jó és a gonosz harcáról. 

Flagg, akit McConaughey alakítana, a könyv leírása alapján egy vigyorgó cowboy, szuperképességekkel. Las Vegasban, pontosabban annak romjai között él, és ha van olyan szerep, amit McConaugheyra szabtak, akkor az ez. Fura, de a színész Csillagok között című, legutóbbi filmjében fontos szerepet játszó könyvespolcon pont van egy példány a Végítéletből, de ez persze csak véletlen. Azt, hogy a négy filmet milyen ütemben forgatnák, nem tudni, McConaughey pedig még hivatalosan nem írt alá a projekthez, aminek forgatása tavasszal kezdődik meg.