Jennifer Anistonnak már nem megy a szex

013
2014.11.28. 10:43

Vannak dolgok, amiknek soha nem szabadna megtörténniük. Ebbe a kategóriába tartozik a Förtelmes főnökök második része is. Míg az első rész, ha nem is volt egy kifejezetten jó film, azért szórakoztató volt, néhány olyan emlékezetes jelenettel, amikor rázkódtam a röhögéstől. Például amikor betörnek a kokós Bobby (Colin Farell) házába és szétszórják a kokaint, majd megpróbálják összeporzívózni. Na, hát ilyen jelenet a második részben egy sincs, de talán még olyan sem, amin halványan mosolyognánk.

Förtelmes főnökök 2. szinkronos előzetes #1

A sztori egyébként még viszonylag elég jól össze van rakva, tehát nem is ez a gyenge pontja a filmnek, hanem a párbeszédek és a szereplők, akik a második részre annyira lebutultak, hogy Garfield és Ubul hozzájuk képest hasító észlénynek tűnik. Egyedül Nick (Jason Bateman) őrzött meg valamit a méltóságából, de Kurt (Jason Sudeikis) és az immár hármas ikrekkel büszkélkedő Dale (Charlie Day) annyira idegesítő, hogy a vásznon keresztül is legszívesebbe behúznánk nekik egyet. 

A történet szerint a három jó haver, miután csúnyán elbánt főnökeivel, feltalál egy szuper zuhanyrózsát, ami önmagától adagolja a sampont és a tusfürdőt. A találmányért mindenki lelkesedik, egy kőgazdag forgalmazó, Bert Hanson (akit maga Christoph  Waltz alakít) rögtön meg is rendel tőlük 500 ezer darabot, belelkesült embereink pedig a gyártáshoz hitelt vesznek fel egy bankból. Elkészül a Zuhanypajti, csak hát az agyafúrt Hansonnak mégsem kell, hiszen tudja, hogy úgysem fogják visszafizetni a hitelt, ezért a bank majd elárverezi a teljes készletet, olcsón. Na erre már a hármasfogat is bedühödik, és kieszelik, hogy elrabolják a főnök fiát (Chris Pine) hogy váltságdíjat követeljenek tőle. Itt indul aztán a visszafogott izgalom, ami annak ellenére sem ér el sodró lendületet, hogy Christoph Waltz is benne van.

Ennyire förtelmes

Sok-főszereplős-Förtelmes-főnökök-2-poszter (1)

Rotten Tomatoes: 27%

Imdb: 6,9/10

Index: 4/10

A rettenetesen lebudított, idióta karakterek sajnos élvezhetetlenné teszik a filmet, az igazi gyenge láncszem pedig Jennifer Aniston, aki már az első részben sem nyújtott kimagasló teljesítményt. Most visszatér a szexmániás fogorvosnő szerepében, ami kétszeresen is hiba. Egyrészt ami poént a szexszel kapcsolatban el lehet sütni, azt az első részben elsütötték. Akadt közte jó is, de inkább rossz, a második részre már csak borzalmas erőlködés jutott. Ráadásul Jennifer Aniston arca is kezd valami másra hasonlítani önmagán kívül, és ez sajnos már nagyon zavaró. Valahogy az az érzése az embernek, hogy Anistont muszáj volt visszahozni, mert egy szexmániás Rachellel jól eladható az egész film, de igazából ez a megerőszakolósdi egyáltalán nem vicces. Mint ahogy az egész film sem az, és ez a legtöbb, amit el tudunk mondani a Förtelmes főnökök második részéről.

Van még egy-két kaland persze a főnök fiával, akiről kiderül, hogy annyira utálja az apját, hogy inkább beáll az emberrablók közé, és a három hülye között könnyen tesz szert irányítószerepre. Visszatér persze Anyabaszó is, (Jamie Foxx) és futja a végére egy enyhe csavarra is, de semmi meglepetés, csak a szokásos.