Mundruczó zsűrizte a középiskolásokat

2014.12.02. 12:43

A kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium csapata nyerte 2014-ben az Országos Középiskolai Filmszemlét, amit november utolsó hétvégéjén rendeztek meg a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban. A Tőzsér István Martin által rendezett Dolls című mű a színház és a film határán mozgó alkotás. Második helyen a budapesti Puskás Tivadar Szakközépiskola filmje, a 9.b osztály személyes vallomásaira épülő, megkapó Talán igen végzett. A megosztott harmadik díj két alkotásnak járt. Az egri Bata Zalán érzékeny és szellemes animációjának, a Kingdom of Heavennek, valamint a budapesti Vajda Boróka Töprengők című filmjének, melynek hősei egy fiú és egy lány, akik a buszmegállóban arról fantáziálnak, hogy megszólítják egymást.

Az első díj 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 25 ezer forint pénzjutalommal járt. Emellett három további film (Bent, Catch Us If You Can, Válság) dicséretben részesült.

A Mundruczó Kornél vezette zsűri – melynek további tagjai Balog Judit színművésznő, Kende Jánosoperatőr és Sas István reklámfilmes voltak – 70 pályamű közül választotta ki a díjazottakat, emellett a fesztiválon elemezték is a filmeket.