Jared Leto lesz Joker

2014.12.03. 09:30

Bejelentették a készülő Suicide Squad szereposztását, ami egész egyszerűen brutális. A DC–Warner-páros gonoszokból álló szupercsapatról szóló filmjében a képregényekből ismert ellenségek összeállnak, hogy aztán együttes erővel gyilkoljanak, raboljanak és felejtsék el az adóbevallásukat. Na jó, nem, a képregények szerint a kormány ad nekik egy utolsó esélyt, hogy valami jót tehessenek, de valójában egy öngyilkos akcióba küldik őket. Ugyan maga a Suicide Squad ötlete kicsit kapkodónak tűnik a DC–Warner részéről, a mostani bejelentés után nem férhet ahhoz kétség, hogy komolyan oda akarnak csapni a Marvelnek.

1

Bár a filmet csak 2016 augusztusában mutatják be, a Variety már tudja a szereposztást.

  • Jared Leto – The Joker
  • Will Smith – Deadshot
  • Tom Hardy – Rick Flag
  • Margot Robbie – Harley Quinn
  • Jai Courtney – Boomerang
  • Cara Delevingne – Enchantress

Szóval a lényeg, hogy a Heath Ledger halála óta jegelt Joker karaktere visszatér, méghozzá Jared Letóval, akinél nem is találhattak volna jobb színészt a feladatra. Az etnikai sokszínűség miatti kényszeres változtatás a DC-t is elérte, az eredetileg fehér bőrű Deadshotot Will Smith játssza majd. Most először tűnhet fel szélesvásznon az egyik legjobb női főgonosz, Harley Quinn, de igazából Jokeren kívül az összes többi karakternek ez lesz a nagyjátékfilmes debütálása.

A Variety azt is tudja, hogy állítólag Jesse Eisenberggel is tárgyal a stúdió, hogy a Batman vs. Supermanben bemutatkozó Lex Luthor karaktere ebben a filmben is feltűnjön. Mindössze egy fontos szerep kiadó még, méghozzá Amanda Walleré, aki a DC-univerzum Nick Furyje, és a hírek szerint Oprah Winfrey érdeklődik a szerepért.