Már megint új rendezőt kapott a Holló remake-je

2014.12.04. 08:41

Képtelen Hollywood békén hagyni A hollót, tavaly a főszereplőt jelentették be (A hobbit-trilógiában is feltűnő, amúgy Drakulát is játszó Luke Evans), most pedig a legújabb rendező nevét. 2008 óta ugyanis kézről kézre adják a filmet, még akkoriban Stephen Norrington, az első Penge rendezője tervezte leforgatni, aztán a 28 héttel később rendezője, Juan Carlos Fresnadillo is megpróbálkozott vele, ő lepasszolta a szintén spanyol Javier Gutiérreznek, a legfrissebb név pedig most Corin Hardy lett.

Ha nem ugrik be semmi a névről, azt nem csodálom, Hardy eddig főleg videoklipeket rendezett olyan előadóknak, mint a Prodigy, Ed Sheeran és a Keane, illetve van egy Butterfly című animációs rövidfilmje, illetve idén készítette el a Woods című thrillerét. De a legnagyobb érv mellette az, hogy állítólag maga Edgar Wright rendező (Haláli hullák hajnala, Scott Pilgrim a világ ellen) ajánlotta be a feladatra.

James O’Barr képregényéből készült 1994-es A hollóban egy meggyilkolt férfi bosszúálló szellemként tér vissza, hogy megtorolja a halálát. Alex Proyas filmjének forgatása közben meghalt a főszereplő Brandon Lee, amikor egy kelléknek használt pisztoly igazi golyót lőtt ki.

A remake-et a tervek szerint jövőre kezdik el forgatni.