Fődíjat nyert a Voice, de nem az, hanem Pálfi György sci-fije

2014.12.16. 14:20

A Les Arcs European Film Festival koprodukciós fórumán az Arte legjobb filmtervnek járó díját nyerte a The Voice, vagy magyarul A hang. Ez nem az első alkalom, hogy díjat kap a terv, ugyanígy értékelték a torinói filmfesztivállal párhuzamosan rendezett fejlesztői találkozón, előtte pedig az EU MEDIA programjának keretében kapott 50 ezer eurót.

A forgatókönyvet Pálfi György, Nagy V. Gergő és Ruttkay Zsófia írta. Ruttkay a Hukkle óta együtt dolgozik Pálfival, ő volt a Taxidermia forgatókönyvírója is, Nagy pedig szintén forgatókönyvíró, eddig főleg rövidfilmeket írt. A filmterv 6000 eurót kapott.

A hang egy harmincas magyar újságíróról szól, aki sosem találkozott a hetvenes években Amerikába disszidált és eltűnt apjával, de saját családalapítása küszöbén elhatározza,  hogy elutazik az Egyesült Államokba, és megkeresi őt. Az apa tudósként egy olyan kutatócsoportban dolgozott, amelyik az űrből érkezett hangokat vizsgálta, bizonyítékot keresve arra, hogy van-e intelligens élet a Földön kívül.

A hang  a Pusztai vezette KMH Film gyártásában a tervek szerint 660 milliós költségvetéssel készül. A Filmalap eddig a forgatókönyv-fejlesztésre 2 millió forintot ítélt meg, és a produkcióban koprodukciós partnerként részt vesz a francia Sciapode, és a magyar Origo Film Group. A KMH gyártotta többek között A nyomozót és az Utóéletet is.