Már most kutyázzák az új Wachowski-filmet

2015.01.28. 11:15

A Sundance filmfesztivál sosem volt a látványos hollywoodi blockbusterek seregszemléje, ezért is került be mindenhol a hírekbe, hogy váratlanul itt vetítették le először a Wachowski testvérek legújabb sci-fijét, a Jupiter felemelkedését. A kevésbé szerencsés nézők és filmkritikusok majd csak a jövő héttől láthatják a filmet.

Jupiter felemelkedése

A titkos keddi vetítés egyébként olyannyira titkos volt, hogy a 300 férőhelyes moziterem kongott az ürességtől. Páran persze így is beültek a Mátrix és a Star Wars keverékének tartott, kétórás filmre, de volt, aki már a vége előtt távozott. A végén pedig senki sem tapsolt, pedig a Sundance többnyire jóindulatú közönsége még a legbénább alkotásoknak is így szokott örülni.

A Sundance egyik névtelenséget kérő női önkéntese például így jellemezte a Jupiter felemelkedését:

Gyűlölöm ezt a filmet. Egyszerűen nevetséges.

A vetítésen ott volt egy rövidfilmes forgatókönyvíró, Neville Kiser is, aki így értékelte a filmet:

Nekem azért tetszett. Ez a Sundance-vetítés viszont elég furcsa volt, mert a gyér nézőtéren sok olyan ember ült, aki végig hangosan gúnyolódott a filmen, és teljesen megfeledkeztek arról, hogy ez a film nem nekik, hanem a tinédzser korosztálynak készült. Biztos vagyok benne, hogy a 15 év körüli lányok és fiúk imádni fogják a Jupiter felemelkedését.

A sztori röviden: a takarítónőt alakító Mila Kunis rádöbben, hogy az általa ismert világ mögött egy másik, titkos űrbirodalom is létezik, amiben ő sokkal nagyobb dolgokra hivatott, mint a vécépucolás, ezért néhány fura figura társaságában (a bölcs mestert alakító Sean Bean és a hegyes fülű Channing Tatum) elhagyja a Földet, és mindenféle látványos kalandba keveredik.