Nincs már sitten Jackie Chan fia

2015.02.13. 10:06

Jaycee Chan színész-énekes, Jackie Chan fia hathónapos büntetés után távozhat a börtönből, ahová tiltott kábítószer-használat és -birtoklás miatt zárták be. Az ifjabb Chant egy híres tajvani színész, Ko Csen-tung társaságában fogták el tavaly augusztusban, ha minden igaz, spanglizás közben. És ha ez nem lett volna elég: Chan pekingi lakásának hálószobájában 117,7 gramm füvet találtak.

A tajvani haver kamerák előtt sírt, és kért bocsánatot, és milyen jól tette: ő 14 napi elzárással megúszta. A kis Chant idén január elején a bíróság hat hónap börtönre ítélte, halmazati büntetésként 2000 jüan (86 ezer forint) kellett befizetnie az államkasszába. Chan bevallotta, hogy ismerősei 2012 és 2014 között összesen négy alkalommal szívtak nála marihuánát. Ezért egyébkét 3 évre is leisttelhették volna, de mivel együttműködött a hatóságokkal és hasznos információkat szolgáltatott (vamzerkedett), megúszta fél évvel, és ebbe az előzetes letartóztatás idejét is beszámították.

Jackie Chan biztos nem örült a csemete kilengésének, hiszen 2009-ben az országos drogellenes kampány arcának választották Kínában. Mostanában számos kínai celeb ellen indítottak eljárást kábítószer-használat miatt, ami azért is kellemetlen nekik, mivel az  állami médiafelügyelet tavaly októberben letiltotta az olyan sztárok, színészek szerepeltetését a kínai televíziókban és más médiacsatornákon, akikről kiderült, hogy drogoznak vagy igénybe vették prostituáltak szolgáltatásait. A tilalom kiterjed az online médiára, a filmgyártókra és filmforgalmazókra is.