Átvágta a cseh filmszemlét a Jim Carrey-hasonmás

2015.02.24. 08:55

Most képzeljük azt el, hogy a Cseh Oroszlán nevű filmfesztiválon bejelentik, hogy sztárvendégük van, pár nappal ezelőtt megkereste őket Jim Carrey menedzsmentje, és nagyon szívesen részt venne az eseményen. Aztán a nagy napon köszöntik Jim Carrey-t, kihívják a színpadra, beterítik arany konfettivel, és akkor hirtelen a közönség jelentős része rájön, hogy a vendég köszönőviszonyban sincsen Carrey-vel.

Mit tesz ilyenkor egy fesztivál szervezőbrigádja?

A, bocsánatot kérnek

B, felnégyelik a szélhámost

C, váltig állítják, hogy az Jim Carrey

A C a helyes. Lucie Vyborna, a fesztivál egyik szervezője például azt állította a Blesk Prague nevű cseh újságban, hogy természetesen az igazi Jim Carrey volt ott, és hogy ő tudta, hogy érkezik, csak azt nem, hogy mit fog művelni a színpadon, írja a Guardian.

A cseh film- és televízió-akadémia aztán beismerte a hibáját és kiadott egy hivatalos közleményt, amiben azt írták, hogy egy átverés áldozatai voltak, a szélhámos testőrökkel és tolmáccsal érkezett, úgyhogy semmi sem utalt arra, hogy kamu lenne. Kivéve az, hogy egyáltalán nem hasonlított Carrey-re, de ezt már én mondom, nem ők. A szélhámosról később kiderült, hogy Hari Zinhasovicnak hívják, de hogy mi volt ezzel az egésszel a szándéka, azt nem tudni.ú

Magának Jim Carre-nek is feltűnt a hír: