Kórházba került Leonard Nimoy

2015.02.24. 08:32

A 83 éves Leonard Nimoy-t még múlt héten csütörtökön szállították kórházba mellkasi panaszokkal, írja a The Wrap. A rendőrség információi szerint ottani idő szerint reggel fél 8-kor tűzoltók jelentek meg Nimoy házánál és egy beteget elszállítottak a mentők, de a színész ügynöke ezt nem erősítette meg.

A TMZ úgy tudja, hogy Nimoy súlyos mellkasi fájdalmaktól szenvedett. Azt még nem tudja senki, hogy jelenleg is kórházi kezelés alatt áll-e.

Leonard Nimoy januárban osztotta meg a világgal, hogy krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenved, állítása szerint azért, mert korábban dohányzott. Már harminc éve leszokott.

Legutóbbi, 24 órával ezelőtt feltöltött tweetjében a következőket írja:

Az élet olyan, mint egy kert. Lehetnek tökéletes pillanatai, de nem maradnak meg, kivéve az emlékezetben. Élj soká, légy sikeres.

Az utóbbi kifejezés Nimoy egyik leghíresebb mondata volt a Star Trekből, több magyar fordításban is használják.

Leonard Nimoy legismertebb szerepe Mr. Spock volt, a félig ember, félig vulkáni tagja az eredeti Star Trek legénységének 1966 és 1969 között. Azóta rengeteg más sorozatban, videojátékban és filmben játszotta a figurát, többek között a nemrég újraindított Star Trek-filmsorozat második részében. Nimoy az eredeti filmsorozatból két részt rendezett (Star Trek – Spock nyomában, Star Trek 4. - Hazatérés), de más filmeket is készített (Három férfi és egy bébi, Bankrabló a feleségem).