Ezért a filmért kellett összevarrni Melanie Griffith arcát

2015.03.10. 11:32 Módosítva: 2015.03.10. 11:33

Amerikában, egészen pontosan a Drafthouse-hálózat mozijaiban megint bemutatják az 1981-es Roar című horrorfilmet, ami annyira önmagában nem lenne olyan nagy szám, ha nem lenne olyan teljesen hihetetlen az egész film létezése. Először átadom a terepet az újrakiadáshoz készített előzetesnek:

Roar (1981) előzetes

Szóval minden jelenet, ami az előzetesben és a filmben van, igazi. Amikor az oroszlánok támadtak, akkor valójában támadtak. Nyakon harapták a főszereplő Tippi Hedrent, szétmarcangolták az akkor csak tinikorú Melanie Griffith arcát, megpróbálták megtépni az első Hollywood-i filmjét forgató Jan De Bont operatőrt, és még a stáb rengeteg másik tagját is. Akik látták a filmet, azok arról írnak, hogy folyamatosan lehet látni a rettegést a szereplők arcán, ahogy próbálnak színészkedni a ragadozók között. Én még mindig nem hiszem el, hogy ez a film létezik, leforgatták, és mozikba került. Nagyon kár, hogy nálunk nem fog.

1813037,4ed6s3v2zwk1gd6udxn8blwt0pttomusvgw2t6vm wrbmtscvai enho

A története annyiból áll, hogy egy férfi (Noel Marshall) egyedül él egy farmon egy valag állattal, de mikor megérkezik a felesége (Tippi Hedren, a Madarakból) és lánya (Melanie Griffith), akkor megőrül két oroszlán és mindenki nagy veszélybe kerül. Bár ha jól értem, ez nem a film cselekménye, hanem a forgatás alatt is pont ez történt, sőt, a való életben is, Marshall és Hedren ugyanis férj és feleség voltak, akik egy afrikai forgatás után annyira szívükön viselték az ottani állatok sorsát, hogy egyre többet befogadtak a Beverly Hills-i otthonukba. Marshall producer volt az Ördögűzőben, az abból befolyt rengeteg pénzből finanszírozták a Roart, ami az akkori sajtó szerint Hollywood legproblémásabb forgatása volt, amit nem is csodálok, ha egyszer elterjedt a hír, hogy a film szereplői megpróbálják megenni a másik felét.