Julianne Moore gyönyörű szélhámosnő lesz

2015.04.10. 12:08

Julianne Moore-t szeretné megnyerni főszereplőnek a Can You Ever Forgive Me-hez a 20th Century Fox művészfilmekre szakosodott fiókstúdiója, a Fox Searchlight, írja a Variety.

A film sztorija elsőre a Kapj el, ha tudsz! női változatának tűnik: az Oscar-díjas sztár alakítaná a hírhedt szélhámosnőt,  Lee Israelt, aki arra szakosodott, hogy halott hírességek hamis leveleit árulja eredetiként a gazdag gyűjtőnek. Ám amikor azok megneszelik a turpisságot, a szélhámosnő kénytelen betörni az irodalmi múzemokba, és ellopni az eredeti leveleket, mert ha nem kap pénzt a klienseitől, nem tudja miből kifizetni otthon a rezsit. Csakhogy a szélhámosnő tevékenységére az FBI is felfigyel.

A legviccesebb az egészben az, hogy a film a Kapj el, ha tudsz!-hoz hasonlóan igaz történeten alapul: Lee Israel a 2008-as visszaemlékezésében maga írta meg, hogyan vezette orruknál fogva a gyűjtőket és a hatóságokat. A moziváltozat ráadásul igen ígéretes, mivel ugyanaz a Nicole Holofcener írná és rendezné, aki James Gandolfini utolsó filmjét, a mindenhol csak dicsért Exek és szeretőket.