Bankot robbanthat a Bosszúállók 2 Észak-Amerikában

2015.04.29. 11:07

Az első Bosszúállók-film 2012-ben a Disney/Marvel és úgy az egész szakma legvérmesebb reményeit és legoptimistább várakozását is felülmúlva minden idők legnagyobb premierbevételét produkálta a maga 207 millió dollárjával (második az Iron Man 3, 174 millióval). Ez az a rekord, amit ezen a héten az Ultron kora alcímű folytatás simán megdönthet.

Bosszúállók Ultron kora (12E) - hivatalos szinkronizált előzetes #2

A stúdió óvatos becslései alapján a nemzetközi piacon már sikerrel (eddig 202 millió dollárt keresett) bemutatott film az USA-ban 210 millió dolláros bevétellel kezdhet, de a jegyportálok és a mozik ennél magasabb, 220-230 millió dolláros bevétellel számolnak, az meg 60-62 milliárd forint testvérek között is.

Az egyik legnagyobb mozilánc, az AMC jelentése szerint a premier napjára már nem nagyon van jegy az előadásikra, a Movietickets.com online jegyportál szerint négyszer annyi jegyet adnak el elővételben, mint a 2012-es első filmet megelőző hetekben, a Fandango.com jegyértékesítő oldal szerint pedig többet, mint az eddigi összes Marvel-filmre összesen. A mozik persze mindent megtesznek, hogy maximalizálják a profitot, ezen a héten Marvel-maratonokat tartanak a legtöbb helyen, a Bosszúállók 2 előtt pedig a Bosszúállók 1-et is levetítik. Az Amerikában csütörtökön bemutatkozó filmet 4247 moziban mutatják be, összesen 2761 3D-s teremben és 364 IMAX-moziban.

Ami a várható összbevételt illeti, az iparági elemzők kételkedek abban, hogy az Ultron kora meg tudja dönteni az Amerikában regisztrált 623,4 millió dollárt, főleg azért, mert jobb filmek lesznek a konkurensei, mint a 3 évvel ezelőtt bemutatott elsőnek. Akkor a Bosszúállókat az Éjsötét árnyék és a Csatahajó ellen mutatták be, idén a Tökéletes hang 2 és a Mad Max: Fury Road lesz az ellenfél, és a Halálos iramban 7 is javában látható még. A filmet már láttuk, és nekünk bejött. Hazai bemutató: május 7.