Mayweather a Bosszúállókat is kiütötte

2015.05.03. 11:31
top-all-time-openers
 

Amikor a Disney fejesei a Bosszúállók: Ultron kora bevételeit saccolgatták, és látták, hogy egyetlen olyan filmet sem mutatnak be május 1-jén, ami veszélyes lehet a Marvel-filmre, egyvalakivel nem számoltak: Floyd Mayweatherrel. A szombat esti Mayweather-Pacquiao-meccs ugyanis alaposan keresztbe húzta számításaikat, az HBO és a Showtime (mindkét nagy előfizetős csatornán adták a meccset) szerint 3 millió előfizető pengette ki a 90-100 dolláros egyszeri díjat a meccsért, és sokan rendeztek házibulit is, ahol többedmagukkal nézték, ahogy Mayweather leveri ellenfelét - ahelyett, hogy elmentek volna a moziba, Bosszúállók 2-t nézni.

Míg a pénteki nyitány a maga 84,46 millió dolláros bevételével igencsak jónak számított (az első napi termést illetően csak a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része veri 91 millió dolláros bevétellel), szombatra a lendület megtört, és iparági elemzők csak 59 millió dollárral számolnak, ami 30 százalékos visszaesést jelent. A 2012-es Bosszúállók esetében a második napra csak 14 százalékos bevételcsökkenést regisztráltak, és mivel az Ultron kora sajtója és nézői reakciói is jók voltak, a különbségért elsősorban a bokszmeccs tehető felelőssé. Vasárnapra 47 milliót jósolnak a filmnek, ami így összesen 190 millió körüli nyitóhétvégét produkál majd, elmaradva az első rész 207 milliós rekordjától. 

Még mielőtt nagyon elkezdenénk sajnálni a Disneyt, a film a világpiacon már most 340 millió dollárnál tart, összesen pedig 483 milliónál (hétfőre a félmilliárd dollár is simán meglesz), és ugye december 25-én mutatják be a Star Wars VII-et, ami várhatóan ezt is simán űbereli majd.