20 perc már megnézhető a Mad Max 4-ből

2015.05.04. 10:50

Itthon május 21-én, a nálunk szerencsésebb országokban pedig már egy héttel hamarabb mutatják be az év egyik legjobban várt blockbusterét, A harag útja alcímet viselő Mad Max 4-et. A gyártó Village Roadshow Pictures és a fő forgalmazó Warner most több, mint 20 percnyi videóanyaggal lepték meg a posztapokaliptikus zsáner rajongóit, amik szerencsére épp csak annyira spoileresek, hogy nagyvonalakban tudjuk összerakni a sztorit: Max Rockatanskyt nagyon nem kedveli a kataklizma utáni világ zsarnoka (Hugh Keays-Byrne), ő viszont igazi hősként megment egy csapat nőt a sivatagban. Vagy pont, hogy a Charlize Theron vezette csajbrigát menti meg hősünket?

1. Rögtön az első videóban egy látványos üldözést láthatunk, ahol gránátokat hajigáló motoros fosztogatók támadják meg Max (Tom Hardy) autóját, miközben Imperator Furiosával (Charlize Theron) négy másik szökevény lánnyal (Rosie Huntington-Whiteley, Zoë Kravitz, Riley Keough, Abbey Lee) vág keresztül az ausztrál sivatagon.

2. A következő egyperces jelenet némileg békésebb: Furiosa a múltjáról mesél Maxnek.

3. Szintén egy egyperces jelenet, amiben Max és a megmentett(?) nők azon tanakodnak, hogyan jutnak el a sivatagon át Fővárosba. Szóba kerül valamiféle megváltás vagy kiszabadítás is, naná!

4. A negyedik részlet valószínűleg korábban játszódik az előzőeknél, mivel itt még a kifestett képű, láncra vert sofőr (Nicholas Hoult) viszi valahová a megkötözözz Maxet, és közben majd' kiugrik a bőréből, hogy a népnyúzó zsarnok (Hugh Keays-Byrne, aki már az első Mad Maxben is benne volt) vetett rá egy pillantást a saját tuningolt járgányából.

5. Ez a másfél perces jelenet már azután játszódik, hogy megkötözött Max és a festett képű harci szolga körül eltűnnek a randalírozó gonoszok. A lenge öltözetű lányokat védelmező Furiosa összeveri Maxet, szóval itt még nem a legjobb haverok. Az egyik beállításból tisztán látszik Rosie Huntington-Whiteley terheshasa, úgyhogy nem lennénk meglepve, ha a lányok a filmben a maszkos hadúr háremhölgyei lennének. Furiosa pedig talán azért aggódik annyira értük, mert ő is az volt korábban, csak megszökött (másik verzió: ő a zsarnok örökbefogadott lánya, aki elhatározta, hogy visszamegy a sivatagba az övéihez, de magával akarja vinni a rozsdaövezetből összefogdosott háremhölgyeket is).

6. Itt viszont már újra jóban van Max és Furiosa: együtt próbálnak átjutni a lányokkal a benzinszállító kamionjukkal egy busómaszkos fosztogatókkal teli szurdokon.

7. És most jön a legizgalmasabb rész: egy 18 és fél perces werkfilm az élesben felvett sivatagi üldözési jelenetekről, ahol tényleg ott repesztettek a homokban a tuningolt láncos-tüskés autóroncsok, a tetejükön kapaszkodó színészekkel és kaszkadőrökkel!