Louis CK mozifilmet rendez

2015.05.05. 16:03

Louis CK tényleg szépen lassan csinálta meg magát és a saját hírnevét, a kilencvenes években Conan O'Brien, David Letterman és Dana Carvey tévéműsorainak írt, közben fejlesztette a saját standupos képességeit, egy elbukott sorozat (Lucky Louie) után sem adta fel, nyomta ki magából az órás standupjait, amik egyre nagyobb kritikai elismerést hoztak neki, az FX-csatorna befogatott tőle egy sorozattervet, utána sikerült a feje tetejére állította a standup iparát azzal, hogy a saját honlapján árulta azokat a saját gyártású műsorokat, amiket addig a kábeltévék készítettek és kizárólagosan adtak le. Nem sokkal később már Woody Allen rendezte a Blue Jasmine-ben, most pedig bejelentette, hogy ő fogja rendezni, írni, és a főszerepét játszani az I'm A Cop című filmnek.

A rendezés nem idegen tőle amúgy sem, még a kilencvenes években rendezett egy kisköltségvetésű, elég fura komédiát (Tomorrow Night), amit egészen tavalyig nem is lehetett látni sehol, amíg fel nem töltötte a honlapjára, utána pedig a szörnyű fogadtatást kapó Pootie Tang című gettóvígjátékot rendezte, amivel a stúdió annyira mostohán bánt, hogy az egyébként magyar felmenőkkel rendelkező CK (=Székely) meg is utálta egy ideig a szakmát. Egészen addig, amíg a FX nem adott neki teljes kreatív szabadságot a saját, Louie című sorozatában, amivel valószínűleg a jelenlegi tévézés egyik legegyedibb műsorát készíti. Itt egy tökéletes jelenet az előző évadból:

Az I'm A Cop a sztorija alapján egy különösen keserű Louie-történetnek tűnik: egy középkorú, depressziós, folyamatosan az anyja árnyékában élő férfi önkéntes rendőrként dolgozik. Az anyja egy elismert rendőrtiszt volt, akit többszörösen kitüntettek, ám még a halála után is akkora hatással van a fiára, hogy az megpróbál elmenni rendőrnek, pedig egész életében el akarta kerülni a hivatást. Hát nem mondom, hogy a hasamat fogtam, de ha valaki ismeri a Louie-t, akkor tudja, hogy CK képes a legbanálisabb és leglehangolóbb pillanatokból is egy csettintéssel komédiát csinálni.


A film producere Scott Rudin lesz, aki amellett, hogy rengeteg megasiker felett bábáskodott, 2008-ban a Nem vénnek való vidékért Oscar-díjat is kapott.