Jackie Chan beszáll Bollywoodba

2015.05.15. 10:52

Jackie Chan és Vong Kar-vaj is dolgozik majd azokon a kínai-indiai koprodukciós filmeken, amelyek forgatásáról a kínai állami médiahatóság számolt be csütörtökön, írja az MTI.

Jackie Chan a Kung Fu Yoga című produkcióban szerepel, amely a kínai harcművészetet ötvözi az indiai kultúrával. A film másik sztárja a bollywoodi Aamir Khán lesz. Vong Kar-vaj, a Szerelemre hangolva és a 2046 rendezője executive producerként működik közre a Tang-dinasztia (618-907) egy híres buddhista szerzeteséről szóló filmben, amely a szerzetes indiai útjáról számol be.

A kínai médiahatóság (SAPPRFT) tájékoztatása szerint egyelőre három kínai-indiai koprodukció születik, a harmadikat egy kínai filmsztár, Vang Pao-csiang rendezi, a címe Ta nao tien csu (Pusztítás Indiában). 

Az utóbbi években a bollywoodi filmek egyre népszerűbbek lettek Kínában. Az elmúlt évben négy indiai produkciót forgalmaztak kínai mozikban, és további 14-et mutattak be a kínai állami televízió mozis csatornáján. Kína emellett több mint tucatnyi indiai tévésorozatot is megrendelt, írja az MTI.