A galaxis őrzői és az Interstellar tarolt a Szaturnusz-díjátadón

2015.06.29. 12:56

Negyvenegyedik alkalommal rendezték meg a kaliforniai Burbankban az eredetileg sci-fi-, horror- és fantasyfilmekre szakosodott Szaturnusz-gálát. Az est győztese Christopher Nolan Interstellarja lett, amelyik összesen hat díjat zsebelt be: például a legjobb sci-fi, a legjobb zene és a legjobb különleges effektek díját.

A galaxis őrzői hasonlóan jól szerepelt, négy kategóriában sikerült nyernie: a legjobb képregény-adaptáció lett, James Gunn megkapta a legjobb rendezőnek, Chris Pratt pedig a legjobb színésznek járó díjat, és még a film sminkjeit is külön elismerték.

Gunn a folytatásról azt is elárulta:

Izgalmas, és úgy gondolom, hogy sokkal érzelmesebb lesz. Nagyobb és kisebb film egyben, mert sokkal jobban összpontosítunk néhány karakterre.

Gunn később Pratt levelét is felolvasta, ami nagyjából arról szólt, hogy Gunn egy zseni, ő a jövő, és ráadásul szingli is, úgyhogy hölgyek előre.

A legjobb fantasy a Hobbit: Az öt sereg csatája, a legjobb horror az Ismeretlen Drakula, a legjobb thriller pedig a Holtodiglan lett. Az animációs filmek közül a Lego-kaland verte a mezőnyt, a Rendíthetetlen pedig az akció/kalandfilm kategóriában győzedelmeskedett. Az indie-filmek legerősebbjének végül a Whiplasht választották.

A tévés díjakról a Comment:com-on számolunk majd be, a díjazottak és jelöltek teljes listáját a rendezvény honlapján olvashatja.