Rachel McAdams a Marvelnél építgeti tovább a karrierjét

2015.07.29. 13:53

Az egyik legtehetségesebb, és karrierjét a legtudatosabban építő hollywoodi színésznő, Rachel McAdams a Marvellel tárgyal éppen, és ha minden igaz, az övé lesz a Doctor Strange női főszerepe a címszerepet játszó Benedict Cumberbatch oldalán. McAdams a Los Angeles Times-nak adott interjúban erősítette meg a pletykát, hozzátéve, hogy a tárgyalások nagyon korai stádiumban vannak, és "még bármi lehet belőle", de neki semmi kifogása nincs a képregényfilmekkel szemben.

McAdams karrierje nem azt az utat járta be, amit Hollywood elvárt volna, vagy amire számítani lehetett volna: a Szerelmünk lapjai és a Bajos csajok sikere után (2004-ben) hamar rásütötték az "új Julia Roberts" címkét, de ő nem kért belőle, és miközben nagyon okosan választotta meg a nagy blockbusterszerepeket (Sherlock Holmes), kínosan ügyelt arra, hogy kisebb, de művészeti szempontból fontosabb filmekben is szerepeljen (Éjfélkor Párizsban) és kisebb független filmekre is rábólintott (Időről időre). Most éppen a True Detective (A törvény nevében) című HBO-sorozatban látható, azaz meglehetősen sokoldalú színésznőnek tűnik.

Amennyiben McAdams aláír a Doctor Strange-hez, a Marvel jövő novemberi bemutatója a szereposztást tekintve mindenképpen a legnagyobb presztízsű filmje lehet, hiszen McAdams és Cumberbatch mellett Tilda Swinton és Chiwetel Ejiofor is szerepel majd benne.