Először mutatnak be Kínában melegfilmet

2015.09.03. 10:20

A rendező Wang Chao jelentette be az interneten, hogy engedélyezték Seek McCartney című filmjének a mozikba kerülését, ami egy meleg párról szól. Wang szerint ez egy nagyon nagy lépés a kínai filmgyártás számára. A kínai-francia kooprodukcióban készült film egy francia és egy kínai férfi titkos viszonyáról szól. Kínában egészen 1997-ig büntették a homoszexualitást, de azóta sem beszélnek róla nyíltan sehol.

Több aktivista is figyelmezett, hogy ne bízza el magát senki, azért, mert ezt az egy filmet engedélyezték, még nem jelenti, hogy a jövőben bemutathatják a melegfilmeket Kínában. Jelenleg ugyanis a szabályozás nem világos ez ügyben, így egy-egy cenzor egyéni ítéletén múlik a döntés.

Meleg mellékszereplőket elvétve eddig is lehetett látni kínai filmekben, de a Seek McCartney című film az első, amelyben a főszereplők is melegek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla