Paul Walker lánya beperelte a Porschét apja halála miatt

2015.09.29. 09:38

Paul Walker lánya gondatlanságból való halálokozásért beperelte a Porsche autógyárat, mivel szerinte a sportautónak, amiben apja halálos balesetet szenvedett, számos tervezési hibája volt, írja az MTI.

A 16 éves Meadow Rain Walker határozatlan összegű kártérítést követel az észak-amerikai Porsche cégtől azokért a mechanikai hibákért, amelyek - ügyvédje szerint - megakadályozták, hogy apja elhagyja a Porsche Carrera GT sportkocsit, amikor az egy közlekedési lámpának és egy fának ütközve lángra lobbant 2013 novemberében.

A hétfőn benyújtott dokumentumok szerint az autónak sem megfelelő stabilitásszabályozó rendszere, sem olyan biztonsági berendezései nem voltak, amelyek védelmet nyújtottak volna az utasoknak és megakadályozták volna az autó kigyulladását az ütközés után.

"Ha a Porsche Carrera GT-ből ezek nem hiányoztak volna, Paul Walker még ma is élne" - olvasható a keresetben. A Porsche egyelőre nem reagált.

A Los Angeles megyei seriff hivatala tavaly márciusban azzal zárta le a hosszadalmas szakértői vizsgálatot, hogy az autóbalesetet nem mechanikai hiba, hanem gyorshajtás okozta. A szakértői vizsgálatban azonban a Porsche szakemberei voltak a hatóságok segítségére.

A kaliforniai Santa Claritában történt tragédiában Walker barátja, az autót vezető Roger Rodas pénzügyi tanácsadó is elhunyt. Tavaly májusban Rodas özvegye perelte be a Porschét, elsősorban az autó nem megfelelő ütközésgátló rendszerét és nem kellően biztonságos üzemanyagtankját hibáztatva a tragédiáért. Kristine Rodas keresetével egy Los Angeles-i szövetségi bíróság foglalkozik. Meadow Rain Walker apja vagyonának egyedüli örököse.

A Porschét egyébként  a Paul Walker-baleset  másik halálos áldozatának özvegye, Kristine M. Rodas is beperelte.