Chris Rock vezetheti az Oscar-gálát

2015.10.21. 11:25

Variety szerint hamarosan hivatalosan is bejelentik, hogy Chris Rock, amerikai humorista lesz a következő, 88. Oscar-gála házigazdája. Rocknak egyébként nem lenne ismeretlen ez a szerep, hiszen 2005-ben, azaz pontosan tíz évvel ezelőtt egyszer már vezette az Oscar-díjkiosztót.

Az már szeptember elején kiderült, hogy az est producerei Hudlin és David Hill lesznek, bár akkor még arról nyilatkoztak, hogy alapjaiban szeretnék megújítani a show-t, és inkább egy műsorvezető pároson gondolkodnak, mint egyetlen személyen. A műsorba új elemek bevezetését is tervezik, mindamellett hogy szeretnék megőrizni az Oscar-gála hagyományos jellegét.

Rock egyébként előző házigazdáskodására nagyon jó kritikákat kapott, így lehet hogy ezért is gondolták ismét rá a producerek Az elmúlt évtizedben egyébként Ellen DeGeneres és Jon Stewart is kétszer vezette a gálát, rajtuk kívül főszerepet kapott még Hugh Jackman (2009), Billy Crystal (2012), Seth MacFarlane (2013) Neil Patrick Harris (2015), Steve Martin és Alec Baldwin kettőse (2010) valamint James Franco és Anne Hathaway (2011).

Ilyen volt Chris Rock 2005-ben: