Róka még nem súgott ilyen szépet gyerek fülébe

2015.10.30. 06:49 Módosítva: 2015.10.30. 07:00

Hamarosan a magyar mozikban is bemutatják a francia pilóta és író, Antoine de Saint-Exupéry világhírű regényének filmváltozatát. A kis herceg előzetesét szeptemberben már az Indexen is meg lehetett nézni, nemrég pedig egy másfél perces jelenet is előkerült a Kung Fu Pandát is rendező Mark Osborne filmjéből.

Ebben a B-612-es kisbolygó szőke lakója épp vidáman mókázik a már megszelídített rókával, amikor megpillantja, hogy még rengeteg olyan rózsa van a Földön, mint amilyet ő is nevelget otthon. Aztán a bölcs róka elmagyarázza neki, hogy mitől olyan különleges az ő rózsája, ami otthon várja – épp ahogy a könyvben is. Aztán kicsivel később kedvesen megszeretgetik egymást a naplementében, és a róka megosztja vele a nagy titkot, ami a világirodalom talán legtöbbet durrogtatott közhelye is  egyben.

A kis herceg (The Little Prince) - filmrészlet

A kis herceg november 5-én, jövő csütörtökön kerül majd a magyar mozikba, és az lesz az érdekessége, hogy a már ismert történetet egy öreg pilóta és egy cserfes kislány kapcsolatán keresztül mutatja be.