Új főszereplőkkel folytatódik a Tetovált lány

2015.11.05. 17:36

Hiába kapott érte Oscar-jelölést, Rooney Mara, sem ő, sem Daniel Craig nem térnek vissza a tetovált lány következő részeiben. A Millennium-sorozat legújabb része az Ami nem öl meg, csak augusztusban jelent meg, de a Sony máris filmet készítene belőle, nem véletlenül, hiszen a könyv nagyon jól fogy.

Az újabb Lisbeth Salander történet épp ott folytatódik, ahol Stieg Larsson 2009-ben, A kártyavár összedőlben abbahagyta. A rajongók egy része egyébként eléggé felháborodott az újabb könyvön, amit David Lagercrantz írt, és azt ígérte, hű maradt Larsson írói stílusához, és a mitológiához, amit hátrahagyott. Az eredeti trilógia több mint 80 millió példányban fogyott világszerte, Larsson pedig állítólag még legalább hét Millennium-kötetet tervezett mellé.

A Sony állítólag Steven Knight-tal az Ételművész forgatókönyvírójával tárgyal, hogy vigye filmre az újabb kötetet. A főszereplők azonban nem térnek vissza, sem a rendező David Fincher, marad viszont a producer Scott Rudin. Rooney Mara helyett állítólag Alicia Vikander svéd színésznővel tárgyalnak.

A Tetovált lány hollywoodi változata 211 millió dollárt hozott világszerte, ami nem túl sok, bár mindössze 90 millióból készült. Daniel Craig viszont nagyobb gázsit szeretett volna a folytatásért, ezért is keres most helyette a Sony új főszereplőt. É ezért nem készült el a második meg a harmadik rész, ami úgy tűnik már nem is fog, és rögtön a negyedik résszel folytatja a stúdió.