Csináltam egy filmet, de csak száz év múlva nézheted meg

2015.11.19. 16:00

100 Years néven forgatott közös filmet John Malkovich és Robert Rodriguez, ami így állati jól hangzik, de van egy szomorú csavar. Ahogy a cím sejteti, csak száz év múlva, vagyis 2115-ben mutatja be az alkotást, addig senki sem láthatja majd. Ez ugyanis a Louis XIII nevű luxuskonyaknak a társpromóciója, egy olyan elképesztően drága italé, amit tényleg 1915-ben palackoztak, vagyis száz évvel ezelőtt. A cég ezért felkérte a színészt és a rendezőt, hogy találjanak ki valamit jelen, jövő és múlt kapcsolatáról, hogy aztán egy időzített széfbe helyezzék az alkotást, amit csak 2115-ben nyitnak ki.

A kisfilmben három különböző jövőképet találtak ki a készítők az io9 szerint.

  • Egy futurisztikus high tech jövő
  • Egy posztapokaliptikus disztópia
  • És egy retrofuturisztikus jövő, ahogyan azt a '40-es, '50-es években elképzelték.

Fontos kiemelni, hogy ezek a jelenetek nem szerepelnek a filmben, az eredeti változat az időzített széfben lesz XIII. Lajos házában a franciaországi Cognacban. 

Itt még nincs vége, az italcég fém mozimeghívókat is kiküld ezer befolyásos személynek, hogy virtuálisan invitálják meg a leszármazottaikat a száz évvel későbbi premierre, amit egy szintén a dobozban elhelyezett projektorral lehet majd megnézni.