Egy lépéssel közelebb került az Oscarhoz a Saul fia

2015.11.24. 19:37

Nyilvánosságra hozták a 31. Independent Spirit Awards jelöltjeit Los Angeles-ben, az amerikai független filmesek rangos díjára pedig 25 év után először újra egy magyar filmet jelöltek. (1990-ben Szabó István Hanussenje volt az öt jelölt egyike.)

A Saul fiát a brit független filmesek (BIFA) után az amerikaiak is az év legjobbjai közé sorolták, így az most a legjobb külföldi filmnek járó díjért versenyezhet. Korábban olyan alkotások nyerték el a díjat, mint az Adél élete, a Szerelem és A király beszéde.

A díjátadóra ezúttal is az Oscar-gála előtt egy nappal, február 27-én kerül majd sor Santa Monicában. A bizottság tiszteletbeli elnöke Jessica Chastain, akit a Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza, valamint a Mentőexpedíció című filmekből is ismerhetünk.

A Saul fia Magyarország hivatalos Oscar nevezése a legjobb idegennyelvű film kategóriában. Fesztiválszerepléseit és mozibemutatóit kiemelkedő siker övezi folyamatosan világszerte. Telluride- ban, Torontóban, New Yorkban és Vancouverben is a legjobb filmek közé sorolták a helyi kritikusok. Nemes Jeles filmje a franciaországi mozikban két hét alatt átlépte a százezres nézőszámot, az amerikai mozik december 18-án tűzik műsorra

– írja közleményében a Filmalap.

A Saul fiát itthon már több mint 90 ezren látták a mozikban.

Saul fia előzetes

Tényleg nagyon jó film a Saul fia, és olyan erős vizuális élmény, hogy nehéz is szavakba önteni

– fogalmaztunk mi is a kritikánkban.