A Coen-tesók még mindig stílszerűen eszementek

2016.01.14. 11:36

A legjobban azokat az előzeteseket rühellem, mint amilyen A visszatérőhöz is készült, és amiből a teljes filmet megismerheti az ember. (Jó, néha hasznos ez is, például így megússza a 156 perces DiCaprio-túlélőtúrát.) A Coen-testvérek új, Hail, Ceasar! című filmjéhez eddig egy előzetes jött ki, amiből semmi nem derült ki a filmről csak az, hogy a (többek között) a Fargót és a Nem vénnek való vidéket is rendező testvérpár új filmje pontosan olyan eszement lesz, mint az eddigi produkcióik, és ez így van jól. És most itt van nekünk ez a második, sőt, végleges, istenbizonyutolsó trailer, amin percek óta röhögök folyamatosan.

Ave, Cézár (2016) előzetes #2

Jó, a Coen-filmekhez soha nem készült még hagyományos értelemben vett előzetes, mindegyik kisfilm egy műalkotás a maga nemében, szóval azon csodálkozni, hogy ebben a két és fél percben az a lényeg, hogy egy színész (Alden Ehrenreich) nem tud kimondani rendesen egy nyelvtörő sort (would that it were so simple) a dialógusból, (és tulajdonképpen a beharangozó ennyi, és nem több) felesleges.

A 2004-es ötletből született  film arról szól, hogy az '50-s évek egyik nagy filmjének forgatásán eltűnik a főhős (George Clooney) és a stúdió egy Mr. Wolf- vagy Ray Donovan-szerű problémamegoldót ( Josh Brolin) alkalmaz, hogy megtudja, mi történt. További szereplők: Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Clancy Brown, Dolph Lundgren, Christopher Lambert, Frances McDormand, Tilda Swinton és Channing Tatum. A filmet először a Berlinalén vetítik majd, ahol a nyitófilm lesz, a hazai bemutató két hétre rá, február 25-én lesz.