Visszatérhet Darth Vader

2016.01.30. 09:38
  • Még idén visszatér Darth Vader a mozikba?
  • Hogyan néznek ki az idei Star Wars-film jelmezei?
  • Miért nem digitálisan forgatják a kilencedik részt?
  • Lehet csúszik a nyolcadik rész forgatása?

Egy rakás hírt jelent meg a Star Warsszal kapcsolatban, köztük a decemberben mozikba kerülő Rogue One-ról, illetve a nyolcadik és kilencedik filmről is.

A legfontosabb hír, hogy a JoBlo szerint még idén visszatérhet a mozikba Darth Vader. Idén jön ki az első antológiafilm a Csillagok háborúja világában és a portál úgy tudja, hogy Darth Vader ott kapcsolódik majd be a sztoriba, ahol a lázadók megpróbálják ellopni a Halálcsillag tervrajzait. A sztori a legelső Star Wars előtt játszódik és Gareth Edwards rendező szerint inkább háborús film lesz, mint űropera. Itt kapcsolódik a történetbe Darth Vader, akinek sokkal nagyobb szerepe lesz, mint eddig sokan gondolták.

Star Wars Darth Vader a l

Közben pár jelmezről is felkerült egy kép a Nuremberg Toy Fairről, állítólag ezekben a ruhákban harcolnak majd a szereplők a Rogue One-ban.

Közben úgy néz ki, problémák vannak a nyolcadik film forgatásával, miután a dolgozók sztrájkkal fenyegetőznek a fizetések miatt alig pár nappal azután, hogy megkezdték a forgatás az Egyesült Királyságban. A világosítók szakszervezete kapott össze a brit filmes szakszervezettel és azzal fenyegetőznek, hogy nem dolgoznak a filmen, ha nem kapnak fizetésemelést. Állítólag 5-8%-os emelést javasoltak a világosítóknak és csak a szakszervezeten múlik már, hogy ezt elfogadják-e a dolgozók. Ha nem, akkor szombattól teljesen leáll a forgatás. A sztrájk nem csak a Star Warst érintheti, hanem a Wonder Woman, a Tom Cruise-féle Múmia és a The Foreigner forgatását is, amiben Jackie Chan és Pierce Brosnan szerepel.

Már az új trilógia utolsó részéről is érkeznek hírek, a legutóbbi Jurassic Parkot rendező Colin Trevorrow például kijelentette, hogy Rian Johnsonhoz hasonlóan ő is inkább filmre akar forgatni, és nem digitálisan rögzíteni. Ezt Trevorrow a Sundance Fesztiválon jelentette be, majd Christopher Nolan meg is jegyezte utána, hogy nem szabad úgy tenni, mintha a film eltűnne, mert kell lennie mindig másik opciónak a digitális megoldások mellett.