Tom Hanks visszatér Budapestre

2016.02.08. 08:41

Egész hosszan forgatott tavaly tavasszal Budapesten Tom Hanks, a Da Vinci-kód folytatásaként készülő film, az Inferno miatt, és úgy alakult, hogy vissza is kell térnie. Az eléggé sikerfilm várományos film rendezője, a kétszeres Oscar-díjas Ron Howard ugyanis elégedetlen volt néhány nálunk felvett jelenettel, ezért úgy döntött, vissza kell jönni Budapestre, hogy újra felvegyék őket. Így természetesen Tom Hanksnek is jönnie kell. Az infót egy filmbéli statiszta közölte a Blikkel. Egy ilyen pótforgatás elég nagy költség, hiszen az egész stábot vissza kell rendelni Magyarországra, de tény, hogy szokott ilyen lenni.

A film nem csak nálunk forgott, de magyar színészek is szerepeltek benne, például Árpa Attila és Sarbó Kata. A hírek szerint Hanks egyébként szívesen jön vissza, mert jól érezte magát Budapesten.

Az Infernóban természetesen ezúttal is a szimbólumszakértő Robert Langdon ered mindenféle ősi titkok nyomába, szokás szerint egy nővel az oldalán: ezúttal Dante Isteni színjátéka elevenedik meg Firenzében, és hősünk szó szerint alászáll a Pokolba.

Az izgalmasnak ígérkező történet egyébként azzal kezdődik majd, hogy a neves szimbólumkutató amnéziásan ébred fel egy kórházi ágyon. Fogalma sincs, hol van, és miért került oda, de mindenáron ki akarja deríteni. Valószínűleg a Gutenberg téren is azt a jelenetet vették fel, ahogy a kórházi pizsamájában kiszökik az utcára: