Több mint egy tucat Porschétől válik meg Jerry Seinfeld

2016.03.02. 07:12

A magyar származású komikus, Jerry Seinfeld 16 darab Porschéjától válik meg egy aukción márciusban, írja a CNN StyleSeinfeld köztudottan nagy szerelmese a német autóknak, úgy tartják, neki van ez egyik legfigyelemreméltóbb Porsche-gyűjteménye az egész világon, noha hogy pontosan hány autóról van szó, azt soha nem hozta nyilvánosságra. Ha lehet hinni a pletykáknak, legalább ötven Porsche van a birtokában.

Jerry Seinfeld már 1997-ben is Porschéval járt
Jerry Seinfeld már 1997-ben is Porschéval járt
Fotó: Mike Carrillo

A gyűjteményében egészen ritka darabok is vannak, Seinfeld a következő hónapban néhányuktól mégis meg fog válni Floridában. A döntést nem anyagi indokokkal magyarázta, egyszerűen csak nincs elég ideje, hogy mindegyikkel foglalkozzon, valamint a tárolásuk is egyre nehezebben megoldható – a közleményében legalábbis erről ír.

A Seinfeld-gyűjtemény legolcsóbb darabja egy 1966-os Porsche 911, aminek 200-300 ezer dollár a becsült értéke, a legértékesebb példány pedig egy Porsche 917/30 1973-ból, aminek az ára 5 és 7 millió dollár közül mozoghat. Az autók összesen több mint 32 millió amerikai dollárt érhetnek.

Ez egy 2009-es felvétel ugyan, de Seinfeld nagyon lelkesen mesél benne a Porschékhez fűződő viszonyáról: