Meghalt Kamondi Zoltán

2016.03.17. 09:36

55 éves korában meghalt Kamondi Zoltán Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró és producer, írja Facebook-oldalán a Props Commando. A hírt a Filmművészeti Szövetség is megerősítette, a rendező váratlanul rosszul lett, tudtuk meg.

Kamondi Zoltán nemrég fejezte be legújabb filmjét, amelynek címe Halj már meg, a főszereplők pedig Ónodi Eszter, Kováts Adél, Cserhalmi György és Hegedűs D. Géza. 

Egyetemi tanulmányai során matematikát és filozófiát tanult, majd 1988-ban szerzett filmrendezői diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Rövidfilmjei több díjat nyertek, első játékfilmje a Halálutak és angyalok volt, amelyet a cannes-i filmfesztiválon mutattak be.

Második filmje Az Alkimista és a szűz volt, később 25 órás dokumentumfilmet készített Petri Györgyről, közvetlenül a költő halála előtt. Dolina című filmje a Filmszemlén a Legjobb Látvány díját kapta, Karlovy Vary-ban pedig Kristály Glóbuszra jelölték.

1992 óta színházban is dolgozott, kísérleti műhelyt alapított Pécsen és Debrecenben is. Legújabb filmje egy Marton László novella alapján készült, és nemrég fejezte be a forgatását.

Lesújtó, szomorú hír érkezett, elhunyt Kamondi Zoltán! Csapatunk a tavalyi év második felében hosszú hónapokat dolgozott...

Közzétette: Props Commando - Set Dressing & Property Team – 2016. március 16.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport