Indonézia nagyon berágott Leonardo DiCaprióra, kitoloncolnák az országból

2016.04.01. 22:24 Módosítva: 2016.04.01. 22:30

Az indonéz bevándorlási hivatal vezetője, Ronny Sompie bajkeverőnek nevezte és az országból való kitoloncolással illetve a vízuma bevonásával fenyegette meg Leonardo DiCapriót, miután a harcos környezetvédő sztár több Instagram-posztban is bírálta az őserdőt és az állatokat halálra ítélő helyi pálmaolajbizniszt - írja a Guardian.

DiCaprio március 26-án érkezett meg Indonéziába. Ázsiai körútja előző állomása Japán volt, ahol nemrég mutatták be A visszatérőt, aminek a főszerepéért idén végre megkapta a régen megérdemelt Oscar-díjat. A színész a napokban egy szumátrai nemzeti parkban vendégeskedett, és az ott látottak hatására írta meg azokat az Instagram-posztokat, amiken teljesen kiakadt az indonéz kormány.

A sztár szerint mostanra olyan aggasztó méreteket öltött az őserdők kiirtása és a területek olajpálmákkal való beültetése, valamint az indonéziai bányászat, ami már komolyan veszélyezteti az őshonos elefántok, orangutánok, tigrisek és orrszarvúk élőhelyét.

The lowland #rainforest of the Leuser Ecosystem are considered the world’s best remaining habitat for the critically endangered Sumatran #elephant. In these forests, ancient elephant migratory paths are still used by some of the last #wild herds of Sumatran elephants. But the expansion of Palm Oil plantations is fragmenting the #forest and cutting off key elephant migratory corridors, making it more difficult for elephant families to find adequate sources of food and water. The Leonardo DiCaprio Foundation is supporting local partners to establish a mega-fauna sanctuary in the Leuser Ecosystem, last place on Earth where Sumatran orangutans, tigers, rhinos and elephants coexist in the wild. Click the link in the bio to stand with @haka_sumatra as they fight to protect the Leuser Ecosystem. #SaveLeuserEcosystem #Indonesia

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által közzétett fénykép,

Szerencsére a kiutasítástól és a vízuma érvénytelenítésétől már nem kell félnie, mert mire az indonéz kormány hivatalosan reagált a posztjára, már elhagyta az országot.