Meghalt Ackbar admirális hangja

2016.04.05. 10:17

93 éves korában elhunyt Erik Bauersfeld amerikai rádiós személyiség és szinkronszínész, aki a Csillagok háborúja egyik népszerű karakterét, Ackbar admirálist is megszólaltatta, írja a Rolling Stone. Bauersfeld vasárnap, kaliforniai otthonában vesztette életét, halálának hírét menedzsere is megerősítette.

lucasfilm

A szinkronszínész a Jedi visszatérben elhangzó "It's a trap!" (Ez csapda!) felkiáltásával vált világhírűvé, a legelvetemültebb Star Wars-rajongók rendszeresen kértek tőle is autogrammot. Bauersfeld a kultikus mondatról elmondta, hogy már szinte nem is emlékszik rá, és a film hangtechnikusa, Ben Burtt sem adott konkrét instrukciókat arra vonatkozóan, hogy hogyan kellene megszólalnia, csak megmutatta neki Ackbar admirális képét, ő pedig azonnal ráérzett, hogyan kell ezt jól csinálni. A karakter összes mondatát kevesebb, mint egy óra alatt fel tudták venni.

Bauersfeld egy 2011-es interjúban azt mondta, hogy 1983 óta nem látta a Jedi visszatért:

Nem arról van szó, hogy nem szeretem vagy nem tisztelem eléggé a Star Warst, egyszerűen csak nincs elég időm rajongónak lenni, és tízszer-hússzor megnézni a részeket.

Jabba udvarmesterének, Bib Fortunának a hangját is ő kölcsönözte a Jedi visszatérben, és a tavalyi Az ébredő Erőben is ő szólaltatta meg Ackbar admirálist.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport