Oroszország gépágyús medvékkel válaszol az X-menre

2016.04.15. 21:53

Az orosz filmipar elirigyelte a Marvel képregény-adaptációk sikerét, ezért leforgatta a saját X-men másolatát. Vagyis ez így nem igaz, mert az Őrzők (eredeti címe: Zasitniki) egy teljesen saját történet, ami ízig vérig orosz. Egyrészről a fő gonoszok gépágyús medvék, másrészt a szuperhősök egy invazív kísérletnek köszönhetik az erejüket. De ők mégis úgy döntenek, hogy a hazájukat, a nagy és legyőzhetetlen Szovjetuniót fogják szolgálni.

Miután a rendszer megbukik, civil foglalkozást keresnek maguknak és visszavonultan élnek. Egészen addig, amíg gépágyús medvék (akik egyelőre csak koncepció rajzokon szerepelnek), egy medveember és valami ördögi hatalom meg nem támadja Oroszországot. A jók között van Rozsomák-utánzat, Magneto-klón, vízzé változó nő és néhány őszintén nem tudom, hogy micsoda.

Az Őrzők 2017-ben kerül az orosz mozikba, és ismerve a helyi multiplex-kultúrát, a premier időpontjával egy időben a torrent-oldalakra is felkerül majd. A filmet egyébként az a Szarik Andreaszian rendezi, aki 2015-ben megfilmesítette a Maffia nevű kis létszámú csapatépítő játékot. A sci-fibe oltott gyilkos keresés Oroszországban nagy siker volt.

(Via)