Jared Leto Jokere jobb lesz, mint Heath Ledgeré?

2016.04.18. 14:45

Mikor Jared Leto megkapta Joker szerepét a Suicide Squad - Öngyilkos osztag című filmben, a rajongói reakció kísértetiesen emlékeztet arra, amin annak idején Heath Ledgerrel mentek át. Az új színész nem lesz képes felnőni, az előző, ikonikus alakításhoz. A 28 évesen elhunyt színész miatt az egész még érzékenyebb ponttá vált, hiába szoknak mostanra hozzá az emberek, hogy a képregényhősöket alakító színészeket gyakran cserélik a stúdiók.

009
Fotó: Warner Bros. Entertainment Inc.

A Warner marketinges csapata azonban mindent megtesz, hogy a nézők kíváncsiak legyenek Batman leghíresebb ellenlábasának új változatára. A színész most az amerikai Entertainment Weekly magazinnak adott interjúban foglalta össze, hogy mennyire komolyan vette a szerepét.

Leto kimerítő előkészítő munkát végzett, nem csak a karakter történelmét tanulmányozta, de pszichopatákkal foglalkozó orvosokkal és egyéb szakértőkkel is egyeztetett az alakítás hitelessége érdekében. Ezek után a rendezővel közösen alkották meg az új Jokert kívülről és belülről. A tetoválás például nem az ő ötlete volt, a színész inkább a viselkedésre fektette a hangsúlyt.

A biztosítékot leginkább az verte ki, hogy az egész forgatás során karakterben maradt és ott viccelte meg munkatársait, ahol csak tudta. Nem kellett részt vennie a filmeknél szokásos olvasópróbán, de jelenlétét azért éreztette. A filmbeli segédjét alakító Mr. Frost a nevében

egy hasított malacot dobott az éppen dolgozó kollégái asztalára, hogy tudják mire számíthatnak a későbbiekben.

Az egyéb beszámolókban még arról is lehetett olvasni, hogy Will Smith-nek és Marot Robbie-nak például gumióvszereket és análgyöngyöket is küldött.

Elmondása szerint ezekre mind szüksége volt ahhoz, hogy a lehető legjobb alakítást nyújtsa a filmben. A Warnernak nagyon kell, hogy a képregényes univerzuma egy újabb sikerdarabbal bővüljön, mert hiába tart a Batman v. Superman film közel 900 millió dolláros bevételnél, a hatalmas forgatási és marketing költségek fényében nem beszélhetnek kasszasikerről. A film az amerikai mozikba augusztus 5-én érkezik, magyar dátum még nincs.

Ne maradjon le semmiről!