Woody Allen odacsaphat a Coen testvéreknek

2016.04.22. 12:45

Szegény Coen testvérek Ave, Cézárjára sokan fanyalogtak, nekünk azonban semmi bajunk nem volt vele. "Zsenik munkája, de nem zseniális" – írtuk róla kritikánkban. Coenék után ezúttal Woody Allen pécézte ki magának a régi idők Hollywoodját.

cafe

Az idén nyolcvanéves Allen nemcsak rendezte a Café Society című filmet, hanem a forgatókönyvét is ő jegyzi. A sztori a harmincas évek Hollywoodjában játszódik, ahová egy rokonszenves fiatalember (akit Jesse Eisenberg alakít) nagy reményekkel érkezik, ám a filmipari sikerek helyett inkább szerelembe esik egy lánnyal (őt pedig Kristen Stewart játssza), és belecsöppen a helyi pezsgő társasági életbe.

A film világpremierje Cannes-ban lesz május 11-én, majd néhány nappal később a Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatják, mozikba pedig majd valamikor augusztusban kerül. A Variety korábban azt írta, hogy Woody Allen az egyetlen Cannes-i Filmfesztivál történetében, akinek három filmje is nyitotta már a fesztivált: először a Hollywoodi történet 2002-ben, utána pedig az Éjfél Párizsban 2011-ben, idén pedig a Café Society lesz soron.

Eisenberg és Stewart mellett a filmben játszik még Blake Lively, Kelly Rohrbach és Steve Carell is, aki Bruce  Willis helyét vette át, akit állítólag a forgatás elején azért paterolt ki a rendező, mert képtelen volt megjegyezni a szövegét. A Café Society látványéért pedig a legendás olasz operatőr, Vittorio Storaro felelt, aki olyan filmeken dolgozott, mint az Apokalipszis most, Az utolsó császár és Az utolsó tangó Párizsban.

Most végre a film első előzetese is megérkezett:

Ne maradjon le semmiről!