Lesz Dzsungel könyve 2 és új Mary Poppins is

2016.04.26. 11:22
A Dzsungel könyve sikerén felbuzdulva a Disney az utolsó cseppet is ki akarja facsarni a műfajból és minél több klasszikus rajzfilmből előszereplős változatot készíteni. Persze nem Kipling klasszikusának feldolgozása az első, amivel nagyot robbantottak. A Hamupipőke, a Demóna és az Alice Csodaországban, mind komoly bevételt hoztak világszerte.

A mostani bejelentés szerint 2019-ig összes 5 feldolgozással érkeznek, ebből három lesz tündérmese. Pontos címeket nem árultak el, de lehet tudni, hogy milyen filmeket fejleszt a stúdió.

  • Érkezik Mary Poppins történetének feldolgozása, aminek főszerepében Emily Blunt és a Hamilton musicalért nemrégen Pulitzer-díjat kapó Lin Manuel-Miranda lesznek láthatóak, a rendezésért pedig Rob Marshall (Chicago) felel.
  • Elkezdődött a Dzsungel könyve folytatásának előkészítése is, az első rész alkotógárdája (rendező: Jon Favreau, író: Justin Marks) viszi tovább a történetet.
  • Tervben van a 101 kiskutya spin-offja, Emma Stone-nal a főszerepben, ami Szörnyella de Frász fiatal éveiről szólna. 
  • Angelina Jolie-val a főszerepben folytatódik a Demónia, az első részt is jegyző Linda Woolverton dolgozik a forgatókönyvön.
  • A Selma rendezője, Ava DuVernay, Madeleine L'Engle magyarul Az időcsavar címen megjelent ifjúsági regényének adaptációján dolgozik, a forgatókönyvért a Jégvarázs társrendezője és írója, Jennifer Lee felel.
  • Tim Burton (Alice Csodaországban) Dumbo történetéből készít előszereplős változatot Ehren Kruger (Transformers filmek) forgatókönyvíróval együttműködve. 
  • A Diótörő legújabb feldolgozását Lasse Hallstrom (Kedves John) készíti elő.
  • Reese Witherspoonból Disney tündér lehet, Csinglinget alakíthatja egy előszereplős feldolgozásban, aminek forgatókönyvét Victoria Strouse (Szenilla nyomában) írja.
  • A Karib-tenger kalózai után egy újabb Disneylandben található látványosságból készítenének filmet, a kiszemelt ezúttal a Jungle Cruise. Főszerepben Dwayne "The Rock" Johnson várható, John Requa és Glenn Ficarra (Focus: A látszat csal) írják a forgatókönyvet.

Ezek a filmek előkészítési szakaszban vannak, így könnyen előfordulhat, hogy színészek kiszállnak, újak jönnek, ahogy a forgatókönyvírókat is gyakran szokták lecserélni. Ezért nem jelentett be pontos címeket, csak időpontokat a stúdió. 

(Variety)

Ne maradjon le semmiről!