Kristen Stewart filmet rendez

2016.05.04. 12:00

Rövidfilmmel debütál rendezőként az Alkonyat-filmsorozat sztárja, Kristen Stewart, tucatnyi női filmes egyikeként, akik lehetőséghez jutnak egy női alkotókat segítő médiavállalat támogatásával. A Refinery29 médiacég ShatterBox Anthology elnevezésű sorozatában Stewart mellett más színésznők, köztük Gabourey Sidibe és Chloe Sevigny is kipróbálja magát rendezőként, írja az MTI. 

Stewart a nők hatalmáról forgatja kisjátékfilmjét, az Oscar-jelölt Sidibe készülő rövidfilmjének címe pedig A Tale of Four Women (Négy nő története). Sidibe a Refinery29 projektjeinek New York-i bemutatóján elmondta: fontosnak tartja, hogy saját hangján szólaljon meg filmje. "Színészi pályafutásom alatt minden - a játékom, a megjelenésem, aki vagyok, amit érzek - egy férfi, rendszerint egy fehér férfi kezében van. Csak mostanában jöttem rá, hogy én akarom eldönteni, milyen képet lát rólam a közönség" - fogalmazott. Sevigny rövidfilmje, a Kitty már el is készült és a májusi cannes-i filmfesztiválon mutatják be.

A projekt keretében America Ferrera, a Ki ez a lány? tévésorozat sztárja a Behind the Headlines (A főcímek mögött) című multimédiás projekt és az Only Girl (Csak lányok) című dokumentum-filmsorozat producere lesz.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek