Dwayne Johnsonnal indítana az új Bourne-univerzum

2016.05.19. 11:39

Egy sereg forgatókönyvíróval állapodott meg a Universal, hogy elkezdjék előkészíteni a stúdió új filmsorozatait, amik Robert Ludlum könyvei alapján készülnének, írja a Hollywood Reporter. Ludlum munkái alapján készült a Bourne-filmek is, és a közös filmes szörnyvilágot építő Universal most a kémthrillereit is közös univerzumba helyezné, amihez már meg is szerezték Dwayne Johnsont.

Mostantól a Universal Ludlum-filmjei összefüggnek, és a jövőben a Marvelhez hasonlóan fel-felbukkannak majd karakterek más filmekből is. Az első ilyen a Janson küldetése című regényének adaptációja, aminek főszerepére Dwayne Johnsont szerződtették le. A tervek szerint Ludlum könyvei közül sorra kerülhet még a

  • A Parsifal mozaik
  • A Sigma-szerződés
  • és a halála után, Ludlum ötletei alapján, mások által írt Covert One-sorozat.

Johnson természetesen totál fel van pumpálva a hírtől (is), és alig várja, hogy Janson karakterét alakíthassa a filmben. Paul Janson egy volt ügynök, aki azóta a világ legjobb biztonsági szakértője lett. A bonyodalom ott kezdődik el, amikor megvádolják egy Nobel-díjas meggyilkolásával, ezért kénytelen másokkal szövetkezve levadászni az ellenségeit. A tervek szerint a közös univerzum akár azt is jelentheti, hogy Janson és Bourne ugyanabban a filmben bukkanjanak fel.

Johnsont egyébként nemrég hírbe hozták egy szintén fontos szereppel. Úgy néz ki, hogy a Baywatch, a Halálos iramban és a DC-hősök után csatlakozik egy újabb ismert franchise-hoz, és ő fogja játszani a '30-as évek amerikai ponyvahősét, Doc Savage-et Shane Black készülő filmjében.