DiCaprio kiakasztotta a környezetvédőket

2016.05.23. 09:31

A környezettudatos felszólalásairól híres Leonardo DiCaprio magángéppel repült a Cannes-i Filmfesztiválról New York-ba, hogy átvegyen egy környezetvédelmi díjat, írja az Independent. A 41 éves színészt a tiszta vizek érdekében tett fáradozásaiért jutalmazták szerdán, majd 24 órán belül  már vissza is utazott Franciaországba, hogy egy AIDS-gálán tartson beszédet Uma Thurman, Katy Perry, Heidi Klum és Orlando Bloom társaságában.

DiCaprio a gyors kiruccanással sokakat magára haragított, képmutatással vádolják, többen is kifogásolják, hogy bort iszik, miközben vizet prédikál. Amikor februárban átvette élete első Oscar-szobrocskáját, akkor is a klímaváltozásról beszélt, és a globális felmelegedés veszélyeire hívta fel a figyelmet..

A színészt egyébként az év elején a davosi Világgazdasági Fórum Crystal Award elnevezésű díjával tüntették ki, amiért saját alapítványával 1998 óta 30 millió dollárral 70 innovatív ökológiai projektet támogatott a világ mintegy negyven országában. DiCaprio a pénzzel főként a világtengerek és a veszélyeztetett fajok fennmaradását támogatta. Akkori köszönőbeszédében is azzal vádolt bizonyos vállalatokat, hogy tagadják a klímaváltozást, sőt, eltussolják annak bizonyítékait.

Ne maradjon le semmiről!