A kis hableányból is élőfilmet csinál a Disney

2016.05.26. 11:28

Tovább folytatódik a Diseny rajzfilmek élősítése, A nemrégiben bemutatott és nagyon-nagyon jól sikerült Dzsungel könyve után most jelentették be, hogy A kis hableány, azaz Ariel is életre kel majd. Nemrégiben jelentették be a Szépség és szörnyeteg élőfilmes változatát is, Emma Watsonnal a főszerepben, ennek kivitelezése mondjuk könnyebnek tűnik, mint egy sellős film. És az sem zavarja a Disney-t, hogy az Universal már bejelentett egy élőfilmes Ariel-filmet. A szépség és a szörnyeteg teaserét egyébként 92 milliónak látták az első 24 órában, így lenyomta az eddigi cúcstartó Csillagok háborúja, Az Erő ébredése rekordját.

A kis hableány 1989-es megjelenése volt egyébként az a pont, ami új lendületet adott a Disneynek, főleg az olyan slágerek miatt, mint az Under the Sea, a Disney-filmekhez csatlakozó dalok azóta is központi elemei a Disney-filmeknek.

További Disney tervek:

  • Érkezik Mary Poppins történetének feldolgozása, aminek főszerepében Emily Blunt és a Hamilton musicalért nemrégen Pulitzer-díjat kapó Lin Manuel-Miranda lesznek láthatóak, a rendezésért pedig Rob Marshall (Chicago) felel.
  • Elkezdődött a Dzsungel könyve folytatásának előkészítése is, az első rész alkotógárdája (rendező: Jon Favreau, író: Justin Marks) viszi tovább a történetet.
  • Tervben van a 101 kiskutya spin-offja, Emma Stone-nal a főszerepben, ami Szörnyella de Frász fiatal éveiről szólna. 
  • Angelina Jolie-val a főszerepben folytatódik a Demóna, az első részt is jegyző Linda Woolverton dolgozik a forgatókönyvön.
  • A Selma rendezője, Ava DuVernay, Madeleine L'Engle magyarul Az időcsavar címen megjelent ifjúsági regényének adaptációján dolgozik, a forgatókönyvért a Jégvarázs társrendezője és írója, Jennifer Lee felel.
  • Tim Burton (Alice Csodaországban) Dumbo történetéből készít előszereplős változatot Ehren Kruger (Transformers filmek) forgatókönyvíróval együttműködve. 
  • A Diótörő legújabb feldolgozását Lasse Hallstrom (Kedves John) készíti elő.
  • Reese Witherspoonból Disney tündér lehet, Csinglinget alakíthatja egy előszereplős feldolgozásban, aminek forgatókönyvét Victoria Strouse (Szenilla nyomában) írja.
  • A Karib-tenger kalózai után egy újabb Disneylandben található látványosságból készítenének filmet, a kiszemelt ezúttal a Jungle Cruise. Főszerepben Dwayne "The Rock" Johnson várható, John Requa és Glenn Ficarra (Focus: A látszat csal) írják a forgatókönyvet.

Ne maradjon le semmiről!