Jake Gyllenhaal borongós bosszúkrimit forgat

2016.05.27. 10:20

Sonny, a rejtélyes, visszahúzódó, kábítószerfüggő fiú tizennyolc éves kora óta börtönben ül, mert beismert két gyilkosságot, amelyeket nem ő követett el. Nem ingyen tette. Cserébe megkapja az egyetlen dolgot, amire szüksége van: heroint. Mivel ügye a korrupt hatalmi rendszer minden szereplőjét érinti, a rendőrségnek és az alvilágnak egyaránt az a célja, hogy folyamatosan bódult állapotban és rácsok mögött tartsák. És Sonnynak ez meg is felel, eszében sincs változtatni a helyzeten. A rabtársai egyfajta gyóntatóként tekintenek a különös, vonzó fiúra, s gyakran öntik ki neki a lelküket. Így esik, hogy egy napon Sonny megdöbbentő dolgot tud meg az egyik rabtársától: rendőr édesapja, akiről ő úgy tudta, önkezével vetett véget az életének, valójában gyilkosság áldozata lett. Sonny világa alapjaiban megrendül. Megszökik a szigorúan őrzött börtönből, és megkezdi vadászatát azok után, akik vétettek ellene.

Ez a szinopszisa Jo Nesbø A fiú című regényének, amit a skandináv krimiirodalom egyik kiemelkedő darabjának tartanak kritikusok és rajongók egyaránt. Mivel a skandináv krimi a mai napig hívószó a hollywoodi stúdióknál, (jó, nem olyan, mint a szuperhős) nem csoda, hogy a filmjogokat megvették, és már össze is állt az adaptáció stábja: Denis Villeneuve rendezi, és Jake Gyllenhaal lesz a főszereplője. Ez lesz zsinórban a harmadik közös filmjük a Fogságban és az Ellenség után.

jake gyllenhaal denis villeneuve split h 2016

Gyllenhaal most fejezte be a Stronger című filmje forgatását, amiben egy bostoni melóst alakít, akinek sorsára nagy hatással lesz a 2013-as Boston-maraton alatti robbantás. Ez a film 2017-ben kerül mozikba. Saját gyártó cégén keresztül hamarosan belevág egy tévés antológiasorozatba is, ami különféle szektákról szól majd, és az A&E Networks vetíti: az első évadban Jim Jones történetével foglalkozik, és Gyllenhaal is szerepel benne. Jövőre sem fog unatkozni, A fiú mellett a Life című sci-fi-t forgatja Rebecca Ferguson és Ryan Reynolds oldalán, ami arról szól, hogy az első Mars-expedíció életet talál a vörös bolygón. 

Villeneuve következő munkája Budapesten lesz, a Szárnyas fejvadász folytatását forgatja nálunk Harrison Forddal.

Ne maradjon le semmiről!