Újra együtt az Oscar-díjas Vérző olaj rendezője és főszereplője

2016.06.03. 13:54

Újra együtt forgathat Daniel Day-Lewis és Paul Thomas Anderson egy, az ötvenes évek New Yorkjának divatvilágáról szóló filmben – írja a Variety.

Bár Paul Thomas Anderson képviselője nem akarta kommentálni a Variety értesülését, a lap forrásai úgy tudják, Day-Lewis – aki a 2012-es Lincoln óta nem forgatott – egy ideje már „lazán kötődik” az egyelőre címtelen filmtervhez, amelynek Anderson még a forgatókönyvén dolgozik, miközben fiatal, kelet-európai színésznőket hallgat meg a mellékszerepekre.

A készülő film sztorijáról egyelőre mindössze annyit lehet tudni, hogy az 1950-es évek New Yorkjában játszódik, és a divatiparról fog szólni.

A filmet az az Annapurna Pictures finanszírozza, amelyik már Anderson A mester és a Beépített hiba című filmjeit is tető alá hozta, de hogy melyik stúdióé lenne a film, arról még nincsenek hírek.

Paul Thomas Anderson a Vérző olaj óta begyűjtött öt Oscar-jelölést (hármat a The Masterért és kettőt a Beépített hibáért), mostanában pedig zenés videókon dolgozott, forgatott klipet a Radioheadnek és Joanna Newsomnak, és rendezett egy dokumentumfilmet a Radiohead gitárosáról is.

Daniel Day-Lewis a Vérző olaj óta eltelt kilenc évben csak két filmben játszott, a Kilencben és a Steven Spielberg Lincolnjában, igaz, előbbi főszerepéért elnyerte harmadik Oscarját.

Ne maradjon le semmiről!