Csak lesz fekete-fehér Mad Max-verzió

2016.07.01. 14:56

A hatszoros Oscar-díjas posztapokaliptikus látáványorgia, amit az Index is a tavalyi év egyik legjobb filmjének tartott, kap végre egy régóta ígért (majd sutba dobott) fekete-fehér verziót, amit George Miller rendező szeretett volna nagyon a Bluray-kiadáson megjelentetni, de a gyártó Warner nem engedélyezett.

Hogy a Warnernek egészen pontosan mi volt a kifogása a minimálverzió ellen, azt nem tudni, de a kötélhúzás Miller és a Warner között elég hosszan tartott, és kis híján az anyázásig fajult. Aztán, mint minden ilyesmi, ez is elült, és az utóbbi fél évben nem is esett róla szó. Egy lelkes rajongó elkészítette a fekete-fehér verziót, sőt, tovább ment, és kiszedte a dialógusokat is belőle, csak a zene, a zajok és az effektek maradtak meg, amitől ha lehet, még szürreálisabb lett a film.

Az Empire Online-on jelent meg először, hogy az Amazonon feltűnt egy hatlemezes (!!!), High Octane Collection alcímű, német lokalizációjú Mad Max-kiadvány, és ennek a specifikációi között olvasható, hogy az egyik lemezen rajta lesz a 

Fury Road ‘Black and Chrome’ Edition - George Miller filmjének szürreális, fekete-fehér verziója.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a változat csak a német piacra készül-e el, vagy csak egy próbafutamról van szó, aminek eladási számai befolyásolják a többi piacon való megjelenést, de mivel ebben a filmben aztán tényleg nem a dialógusokon van a hangsúly, simán bevállaljuk majd a német kiadást is. A kiadvány szeptember 29-én jelenik meg, innen máris előrendelhető.