Harrison Ford után sem lesz vége Indiana Jonesnak

2016.07.19. 12:42 Módosítva: 2016.07.19. 12:48

Az már biztos, hogy 2019-ben jön az ötödik Indiana Jones-film, méghozzá Steven Spielberg rendezésében és az akkor már 77 éves Harrison Forddal a főszerepben. Az viszont csak most derült ki a Collider szerint, hogy a Star Wars-licenc mellett az Indiana Jonest is megszerző Disneynek több évre előre kitalált terve van ahhoz, hogy a látványos kalandfilmeknek sose legyen vége.

A Disney egyik képviselője egy európai panelbeszélgetésen tért ki arra, hogy több évre előre kitalálták azt az idővonalat és történetvezetést, aminek köszönhetően még sokáig életben tarthatják a franchise-t. Erre már a Disney vezérigazgatója is utalt korábban, amikor az ötödik filmet még amolyan folytatásként írta le, de utána már valószínűleg rebootban gondolkodnának, minden bizonnyal Ford nélkül.

A hírek szerint a Star Warshoz és a Marvel-filmekhez hasonlóan itt is lenne egy külön csapat arra, hogy a különböző spinoffok, filmek és tévésorozatok közötti történeti összefonódást kezelje, vagyis a Disney azt tervezi, hogy multiplatformos univerzumot épít Indiana Jones köré, ami azért erős túlzásnak tűnik egy szimpla kalandfilmsorozat esetében.