Oscar-díjas színésznő lesz Marvel Kapitány

2016.07.25. 09:04

A Marvel első női szuperhőséről szóló filmet az Oscar-díjas Agymanók című animációs film és A galaxis őrzői forgatókönyvírói fogják írni.

A stúdió a hétvégén a San Diegó-i Comic Conon megerősítette a már áprilisban szárnyra kapott pletykát: tényleg a nemrég Oscar-díjjal kitüntetett színésznő, Brie Larson fogja játszani a Marvel első női szuperhősről szóló filmje, a Marvel Kapitány (Captain Marvel) főszerepét - írja a Variety. A bejelentést a helyszínen hatalmas üdvrivalgás fogadta.

Brie Larson 2016-ban kapta meg a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat A szoba című, egy kis sufniban fogvatartott anyáról és kisfiáról szóló film főszerepéért. "Brie Larson tökéletesen adja a legbelül darabokra tört anya szerepét, aki kisfiával kitalál egy saját világot magának az öntudata megóvása érdekében, majd az egész hirtelen semmivé válik az évek óta vágyott szabadság megszerzése után" - írtuk róla akkor. Larson, bár még csak huszonhét éves, csaknem húsz éve szerepel a vásznon, korábban például a Scott Pilgrim a világ ellen, a 21 Jump Street vagy a Don Jon című filmekben tűnt fel.

12750225 480578395462683 421945533 n
Fotó: Instagram / markseliger

A Marvel Kapitányt várhatóan csak 2019 márciusában mutatják be, de a pletykák szerint Larson addig még feltűnik majd a Bosszúállók következő részében is. Rendező egyelőre még nincs, de az írók neve már kiderült: a forgatókönyvet az Agymanók írója, Meg LeFauve és Nicole Perlman (A galaxis őrzői) jegyzik majd.

Azt, hogy ki is az a Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers, egy korábbi cikkünkben már részletesen leírtuk: Carol Danvers 1968-ban mutatkozott be, mint egy pilóta, aki az akkori, férfi Captain Marvelnek volt a szerelme. Eleinte csak mellékszereplő volt, 1977-ben szerezte meg a képességeit egy baleset következtében. Így lett szuper ereje, képes repülni és az erejét kivetíteni más tárgyakra. Később saját képregényt kapott, csatlakozott az X-Menhez is, elvesztette az erejét, aztán amikor visszanyerte, csatlakozott a Bosszúállókhoz. A karakter reneszánsza 2012-ben jött el, amikor újraindították a képregénysorozatát, és amikor a rajongók egyre hangosabban követelték, hogy a műfaj ne csak a férfiak privilégiuma legyen. A modern történetekben Ms. Marvel odáig jutott, hogy ő vezette a Bosszúállók új csapatát.

Ne maradjon le semmiről!