Hajszálon múlott Harrison Ford élete

2016.07.26. 13:51

A Disney alá tartozó Foodles Production nevű gyártócég elismerte az angol bíróságon, hogy hibásak abban, hogy Harrison Ford megsérült a Star Wars: Az ébredő Erő forgatásán. A sérülése miatt kórházba került, és a film forgatását is át kellett variálni. Most egy sajtóközleményből – amit a BBC dolgozott fel - azt is meg lehet tudni, hogy egészen pontosan mi történt.

Történt ugyanis, hogy forgatás közben, de nem felvétel alatt Harrison Ford megnyomott egy gombot a díszleten, feltételezve, hogy mivel nem forog a kamera, nem fog működni. De a gomb jelzett egy távolabbi technikusnak, hogy az ajtót be kell indítani, amit meg is tett, a lecsapódó fém pedig eltalálta Fordot a medencecsontjánál, a földre lökte, a színész pedig beszorult az újra és újra lecsapódó ajtó alá.

Andrew Marshall ügyvéd szerint „életveszélyes” helyzet volt. Szerinte csak azért nem halt meg senki, mert az egész rendszert leállították egy vészkapcsolóval. Marshall szerint az ajtó egy „kisebb autó” súlyával csapódott le, a balesetet pedig lehetett volna előre látni.

A Foodles Production elfogadta, hogy nem tudta megvédeni a színészeket és a stábot, és együtt fog működni a további vizsgálatokban.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport