Halála után jött a levél, hogy visszahívják az autót, ami megölte

000 DS3VY
2016.08.03. 11:48

Kedden jelentették be a tragikusan meghalt fiatal színész, Anton Yelchin (Star Trek, Green Room) szülei, hogy pert indítanak a Chrysler ellen az egyik autójuk hibás sebváltója miatt. A váltó hibája okozta Yelchin halálát júniusban.

A család ügyvédje elmondta azt is, hogy Yelchin a halála után hét nappal kapott egy hivatalos értesítést, amiben a Chrysler visszahívja a szóbanforgó autót, írja a Variety.

A visszahívás túl keveset ér, túl későn

- mondta a család ügyvédje,

A keddi sajtótájékoztatón ott voltak Yelchin szülei. Apja elmondta, hogy "természetellenes, ha egy szülőnek el kell temetnie a gyerekét."

Ahogy júniusban megírtuk, 27 éves korában  balesetben meghalt Anton Yelchin  orosz születésű amerikai színész, a Star Trek-filmek Pavel Chekovja. Yelchint a saját autója és a háza előtti biztonsági kapu közé ékelődve találták meg a meredek behajtóút végén. Az autó üresben volt, a motorja még járt.

Később  kiderült : a Fiat Chrysler áprilisban több mint 1,1 millió olyan autóját hívta vissza világszerte az elektronikus sebességváltó rendszer miatt, amilyen Yelchint is elgázolta. A Jeep váltókarját ugyanis a megszokotthoz képest máshogyan kellett parkolás-fokozatba állítani, és fény sem jelezte, ha ez megtörtént, így sokszor üresben maradtak az autók, és semmi sem akadályozta meg, hogy elinduljanak.   

(Boritókép: Anton Yelchin, fotó: AFP / TIZIANA FABI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport