Meghalt a Star Wars-rajongó, aki elsőként láthatta a Zsivány egyest

MV5BMTUyNjkxOTk5NV5BMl5BanBnXkFtZTgwODAxMTc1ODE@. V1 SX1777 CR0,
2016.08.25. 11:22

Szombaton megnézte a Star Wars Zsivány Egyes című epizódját Neil Hanvey, és két nappal később, hétfőn meg is halt. Neil Hanvey minden követ megmozgatott és internetes kampányt indított azért, hogy láthassa a soron következő Star Wars epizódot, miután három éve rákkal küzd, és áprilisban közölték vele az orvosok, hogy maximum hat-nyolc hónapot élhet még. A 36 éves Hanvey végül ezt sem érte meg, négy hónappal a a diagnózis után meghalt.

Az utolsó kívánság teljesítésében Gareth Edwards rendező is partner volt, a kórház személyzete szerint Edwars mindent megtett, hogy a szombatot nagyon különlegessé varázsolják Hanvey életében. 

Hanvey utolsó kívánságának teljesüléséért nem csak felesége, de a kórház személyzete is küzdött, internetes kampányt indítottak azért, hogy az a filmnézés létrejöhessen.

Neil Hanvey
Fotó: Twitter

Tavaly egyébként megtörtént szinte ugyanez, akkor a szintén halálos beteg Daniel Fleetwood szerette volna elérni, hogy halála előtt még megnézhesse az Az ébredő erő-t. Sokáig úgy tűnt, nem teljesülhet a kívánsága, mert nagyon kezdetleges állapotban volt még a film de végül levetítették neki. Fleetwood pár nappal később meghalt.